Nagelförstärkning

Nagelförstärkning kan man använda sig av om man är nöjd med den egna nagelns längd, men vill stärka upp sin egna nagel eller göra en fransk manikyr (vit tipp). Detta är ett bra alternativ om man har svårt att få nageln att växa ut pga att den skivar, delar sig och/eller går av. Valt material läggs direkt på den egna nageln. Tidsåtgång ca 1 ½ timme. Hållbarhet från 3 – 5 veckor lite beroende på naglarnas kvalitet.

 

Vid val av material kan man välja på tre olika material och tekniker att bygga nageln med. Gelé, akryl eller glasfiber-/silkesväv.

 

Gelé är det vanligaste materialet som man använder idag till nagelskulptering. Det är ett lättarbetat och näst intill luktfritt material som blir väldigt starkt och tåligt med ett högglansigt slutresultat. Gelén härdas i UV-lampor och finns i flera utföranden, färger, glitter och cover-up varianter. Cover-up gelé används vid fördel vid behandling av nagelbitare eller om den egna nageln växer väldigt fort, för att camoflera bort den nya utväxten. Gelématerialet måste filas bort då man inte längre vill ha konstnaglarna kvar, det går inte att lösa upp med någon vätska.

 

Akryl är en blandning av pulver och vätska som fästs och formas på nageln och även den har många färger, glitter, cover-up och varianter på utförande. Akrylen härdar av sig själv och är ett starkt och hållbart material. Man ska dock vara lite extra försiktig när man handskas med starka medel, då akrylen löser upp sig i aceton. Med akryl kan man dessutom göra avancerade dekorationer så som målningar i nageln och uppbyggning av tex blommor och rosetter ovanpå nageln. Akrylen är dessvärre inte luktfri och kan dessutom vara uttorkande för nageln så om man har väldigt tunna och sköra naglar bör man välja en annan typ av material. Akrylen löses upp och filas bort när man inte längre vill ha den kvar.

 

Glasfiberväv och silkesväv är ytterligare en annan variant på nagelskulptering. Här läggs en silkesväv eller glasfiberväv över nageln och fästs/härdas med en typ av speciallim som aktiveras med en spray. Denna variant blir väldigt tunn och naturtrogen, men blir heller inte riktigt lika hållbar som gelé och akryl. Denna metod kan med fördel även användas då man vill laga en nagel.